Hotelli Seurahuone

Nyt esitellään hieman tarkemmin yhtä Helsingin kuuluisimmista hotelleista, eli Helsingin Seurahuonetta.

Tämän kyseisen ja varsin maineikkaan hotellin historia ulottuu niinkin kauaksi kuin vuoteen 1833, jolloin se avattiin. Kyseinen Hotelli Seurahuonehan toimii ihan aluksi Kauppatorin äärellä, sellaisessa osoitteessa kuin Pohjoisesplanadi 11.

Nykyisinhän tuo kyseinen rakennus josta Hotelli Seurahuone aloitti taipaleensa, on siis Helsingin kaupungintalo. Tätä nykyä Hotelli Seurahuone toimii Helsingin rautatieasemaa vastapäätä olevassa Kaivokatu 9 osoitteessa.

Hotelli Seurahuone on iso osa Suomen historiaa!

Hotelli Seurahuoneella on Suomen historiassa ja kulttuurissa suuri osa näytettävänä. Jos on vähääkään tutustunut suomalaiseen kirjallisuuteen tai elokuviin, niin usein niissä seikkaillaankin juuri hotelli Seurahuoneen upeassa atmosfäärissä.

Todella suuri muutos hotelli Seurahuoneen toiminnassa tapahtui vuonna 1902, kun se siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen. Vuonna 1914 Hotelli Seurahuone siirtyi sitten sille paikalle missä se nykyisinkin on, eli juuri tuohon edellä mainittuun Kaivokatu 9 (entiseen vakuutusyhtiö Kalevan rakennukseen).

Hotelli Seurahuone tunnetaan siis tietynlaisena maamerkkinä Helsingissä. Se on myös omalta osaltaan tehnyt historiaa, sillä se oli esimerkiksi ensimmäinen hotelli Helsingissä ja koko Suomessa, joka pystyi tarjoamaan omille asiakkailleen jokaisessa huoneessa sekä lämpimän veden, puhelimen kuin myös keskuslämmityksenkin. Tämähän ei suinkaan ollut tuohon aikaan yleistä. Eli myös tässä mielessä Hotelli Seurahuone asetti tietynlaisia viitekehyksiä sille että mitä laadukkaalta hotellilta oikein voi ja pitää vaatia.

Yksityisomistuksesta ketjuhotelliksi – tyyliä kuitenkaan kadottamatta!

Hotelli Seurahuoneen historia on siis pitkä ja maineikas. Oltuaan pitkään yksityisomistuksessa, se siirtyi seuraavaksi Helsingin kaupungin omistukseen, jonka jälkeen Restel-hotelliketju osti sen.

Nykyisinhän Hotelli Seurahuone on osa Scandic perhettä ja tämä muutos onkin varsin tuore juttu. Se nimittäin tapahtui vasta vähän aikaa sitten, eli vuonna 2017.
On kuitenkin todella upea asia, että edelleenkin vaikka kyseinen hotelli onkin jo aikoja sitten siirtynyt ketjuhotellien omistukseen, niin se on pystynyt säilyttämään vanhan tunnelmansa ja ainutlaatuisen charminsa.

Tästä luonnollisesti suuri kiitos kuuluu sekä Restel-hotelliketjulle, kuin myös nykyisellekin omistajalle, eli Scandicille. Perinteiden ja historian vaaliminen on nimittäin vain ja ainoastaan myönteinen asia. Näitä Hotelli Seurahuoneen kaltaisia pitkän historian omaavia vanhoja hotelleja ei kovinkaan monia Suomesta löydy valitettavasti.

Hotelli Seurahuone – Pisimpään Suomessa yhtäjaksoisesti toiminut hotelli!

Hotelli Seurahuone on myös siinä mielessä erikoinen, että kuten moni tietää niin hotelli- ja ravintola-alahan on varsin tuulinen, eli muutoksen tuulet puhaltavat siellä tasaisin väliajoin.

Hotelli Seurahuone on kuitenkin vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti toiminut hotelli, eli myös tämän asian suhteen se sitten tekee historiaa ja rikkoo jopa tavallaan ennätyksiä ainakin Suomen mittakaavassa.

Yksi syy miksi Hotelli Seurahuone on varmasti säilynyt myös hotelli yöpyjien suuressa suosiossa edelleenkin, on paitsi sen ainutlaatuisen upea tunnelma ja historia, mutta myös sen uskomattoman hyvä sijainti, sillä Hotelli Seurahuone sijaitsee siis todellakin vain kivenheiton päässä Helsingin rautatieasemalta – eli aivan ydinkeskustassa.

Tätä nykyä Hotelli Seurahuone on tosiaan osa Scandic hotelliketjua ja tosiaan tämä muutos on varsin tuore juttu, sillä se tapahtui viime vuonna, eli vuonna 2017. Ei kuitenkaan näytä siltä että Scandic alkaisi liikaa muuttaa tämän legendaksi jo muodostuneen hotellin toimintaa tai visuaalista ilmettä – joka onkin vain ja ainoastaan positiivinen asia!

Nauti myös herkullisesta ruuasta ja juomista ylellisessä ympäristössä!

Hotelli Seurahuoneella on tarjota omille asiakkailleen sekä muille laadukkaasta ravintolaruoasta pitäville myös upea ravintola, sekä baari. Erityismaininnan ansaitseekin Hotelli Seurahuoneen oma upea ja varsin ylellinen ravintola, Brasserie Le Havre, kuin myös Bar Socis – joka sekin hurmaa kenet vain upealla vuosisadanvaihteen tyylillään.

Hotelli Seurahuone pystyy järjestämään myös erilaisia juhlia sekä kokouksia varsin hyvin. Tarjolla on jopa kuusi historiallista ja todella upeaa kokoustilaa, joissa pystytään kestitsemään ihmisiä aina pienestä henkilömäärästä, jopa sataan henkeen saakka.

Huoneluokkia Hotelli Seurahuoneella on olemassa yhteensä seitsemän. Ne ovat Standard Single, Standard, Standard Family Three, Superior, Superior King Bed, Superior Plus sekä Junior Suite. Valinnanvaraa löytyy siis vähän joka makuun ja aivan varmaa on myös se, että jokainen edellä mainituista huoneluokista on upean laadukas ja jopa ylellinen.

Kaiken kaikkiaan siis upea ja historiallinen Hotelli Seurahuone on jotakin ainutlaatuista Suomen hotellitarjonnassa ja ehdottomasti myös jotakin sellaista jota tulee vaalia!

Hotellinetti.fi © 2024
Hotellinetti.fi sivut on tuottanut Wigu.fi