Radisson Blu Hotellit liputtaa muovittoman maailman puolesta!

Muovijäte on suuri ja yhä kasvava ongelma maailmanlaajuisesti ja joka päivä maailmassa käytetään pelkästään yli 6 miljardia muovista juomapilliä. Tätä määrää on suorastaan vaikea hahmottaa…mutta sanotaanko niin, että tuolla määrällä voisi täyttää hyvinkin helposti jopa yli 250 hotellin juhlasalia. Kaikkein kamalinta muovissa ja vaikkapa juurikin näissä muovipilleissä on sellainen seikka, että yhden ainoan pillin hajoaminen luonnossa kestää jopa 200 vuotta. Moni meistä onkin varmasti nähnyt esimerkiksi rantalomallaan muovijätettä rannoilla, vaikka niitä yritetäänkin pitää parhaan mukaan puhtaana. Siksi onkin todella iloinen asia kuulla että joku suuri hotelliketju lähtee ihan tosissaan kampanjoimaan kyseisen asian puolesta ja on valmis myös omalla toiminnallaan näyttämään mallia muille!

Siksi täytyykin sanoa että Suomen Radisson Blu hotelleista täytyy olla todella ylpeä, sillä he ilmoittivat että he lopettavat muovisten pillien käytön lopullisesti. Idenana on siis kantaa omalta osaltaan vastuuta luonnosta ja ehkäpä jopa myös näyttää omalta osaltaan muille suurille toimijoille mallia siitä miten kaikki voivat omalta osaltaan vaikuttaa maailman muovijätteen vähenemiseen.
Tämä upea uudistus tulee voimaan Maaliskuusta 2018 alkaen kaikissa Suomen Radisson Blu Hotelleissa, joissa otetaan silloin käyttöön ekologiset biohajoavat maissi- ja paperitärkkelyspillit.

Mistä muoviton idea sitten sai alkunsa?

Aloite tähän upeaan muovipillien korvaamiseen ekologisella vaihtoehdolla käynnistyikin jo viime vuonna Afrikan mantereen Radisson Blu hotelleista. Nyt siis myös Suomi lähtee tähän upeaan juttuun mukaan ja tänä keväänä myös Lähi-idän Radisson Blu Hotellit luopuvat muovipillien käytöstä. Myös Länsinaapurimme Ruotsi on mukana muovittomamman maailman luomisessa.

Radisson Blu -hotellit ovat tunnettuja siitä että heille ympäristövastuu on tärkeä asia ja sitä pyritäänkin jatkuvasti kehittämään ja laajentamaan yhä suuremmalle alueelle heidän toiminnassaan. Jotakin kyseisen hotelliketjun toiminnasta kertoo myös se että tämä kyseinen hotelliketju on ensimmäinen, joka on saanut Suomessa Green Key -ympäristömerkin itselleen.
Upeaa tässä on myös se että Radisson Blu haastaa myös muut Green Key-hotellit mukaan muoviton maailma talkoisiin ja miksei myös muutkin suuret hotelliketjut ja yritykset. Yhdessä voimme todella saada muutoksia aikaiseksi!

Hotellinetti.fi © 2024
Hotellinetti.fi sivut on tuottanut Wigu.fi