Sokos Hotels

Taustaa ja historiaa

Sokos Hotels on Suomen suurin hotelliketju ja se toimiikin jopa kolmellakymmenellä eri paikkakunnalla pelkästään Suomessa. Kyseinen hotelliketju on kuitenkin myös levittäytynyt sekä Viroon kuin myös Venäjälle ja yhteensä Sokos Hotelseja on 45 hotellia Suomessa, 3 Pietarissa ja 2 Tallinnassa. Moni myös varmasti tietää että Sokos Hotelsit ovat osa S-ryhmää… eli kyseisissä hotelleissa voi myös käyttää S-etukorttia ja nauttia sen mukanaan tuomista asiakasomistajan eduista.

S- ryhmä on siis osuustoimintaa harjoittava yritys, joka tarkoittaa että kaikki S-etukortin omistajat omistavat jokainen pienen palan kyseisestä yrityksestä. Osuuskauppa toiminnalla onkin Suomessa varsin pitkät perinteet ja reilut 40 vuotta sitten huomattiin että kyseinen toimintamalli soveltuu myös loistavasti hotelli toimintaan. Tällöin luotiin perusta Sokos Hotelseille. Sokos Hotelseilla onkin erityinen sija suomalaisessa historiassa, sillä se on nähnyt sekä nousukauden, laman ja kaiken siihen väliin mahtuvan. On myös varmasti aika selkeä juttu että suurimmalla osalla suomalaisista on jonkinlaisia muistoja Sokos Hotelseista elämänsä aikana. Sokos Hotelsit ovat myös pyrkineet jatkuvasti kehittämään toimintaansa, sekä pysymään mukana varsin tiukassa ja kansainvälistyneessä hotelli kilpailussa.

Hotellien lukumäärä

Kuten aiemmin mainittiin, Sokos Hotelseilla on yhteensä tällä hetkellä reilut 50 hotellia Suomessa ja Baltian maissa. Kyseinen hotelliketju ei siis varsinaisesti kilpaile suurien toimijoiden kanssa samassa kategoriassa, mutta Suomen mittakaavalla varsin suuri toimia kuitenkin. Sokos Hotelleja löytyy myös varsin monipuolisesti ympäri Suomea, eli ei vain pääkaupunkiseudulla ja Lapissa. Voikin sanoa että tämä kyseinen hotelliketju on levittäytynyt varsin tasaisesti ympäri Suomen, eli niin halutessaan hotelliyöpyjä voi aina valita Sokos Hotelsin olipa paikkakunta lähestulkoon mikä tahansa.

Erityistä

Viime vuosina Sokos Hotelsit ovat myös pyrkineet voimakkaasti muokkaamaan toimintaansa perinteisestä ketju hotelli toiminnasta hieman persoonallisempaan suuntaan. Tätä on pyritty tavoittelemaan esimerkiksi erilaisilla personoiduilla kanta-asiakkuus ohjelmilla, onnelistamisella , sekä viime vuosina Sokos Hotelsin remontoinnilla, jolla tarkoitetaan siis että hotellihuoneita on pyritty remontoimaan hieman persoonallisimmiksi mitä aiemmin on totuttu. On nimittäin huomattu että hotelli asiakkaat haluavat nykyisin jotakin erilaista ja perinteinen tylsä hotellihuone ei ehkä enää ole se suosituin vaihtoehto monellekaan matkailijalle tai hotelli yöpyjälle.

Sokos Hotelseissa toimii myös runsaasti eri ravintoloita, jotka luonnollisesti ovat melkeinpä kaikki S-ryhmän omia paikkoja. Kyseisten hotellien yhteydessä onkin totuttu näkemään esimerkiksi sellaisia kuin Frans et les Femmes, Rosso, Sevilla, Memphis sekä Amarillo, Joissakin Sokos Hotelseissa toimii myös yksittäisiä ketjuun kuulumattomia ravintoloita, joista kuitenkin voi saada itselleen S-ryhmän kaikki edut. Frans et les Femmes ravintola tunnettiin aiemmin nimellä Fransmanni. Fransmannit muuttuivat Frans et les Femmeiksi muutamia vuosia sitten. Piakkoin kaikki entiset Fransmannit onkin muutettu uuden nimen alle ja myös toimimaan uudenlaisen konseptin alaisuudessa.

Sokos Hotelsit tunnettiin joskus aiemmin Suomessa markkinajohtajana, joka sitten maailman muuttuessa hieman hiipui… mutta nyt kaikeksi onneksi konsepti uudistusten sekä uudenlaisen markkinoihin ansiosta Sokos Hotelsin tähti on taas saatu uuteen nousuun ja vanha kunnon Sokos Hotels ketju elää uutta tulemistaan.

Lue myös

Hotellinetti.fi © 2024
Hotellinetti.fi sivut on tuottanut Wigu.fi