Yövy jännittävästi – Suomen erikoisimmat hotellit osa 2

Kuten aikaisempi osa tästä artikkelista jo antoikin kertoa, niin Suomesta tosiaankin löytyy aivan uskomattoman upea määrä erikoisia ja myös varsin ylellisiäkin hotellikohteita. Niihin tosiaan soisi mahdollisimman monien tutustuvan hieman paremminkin. Tämä onkin juuri syy miksi olemme keränneet listaa näistä hieman erikoisemmista hotelleista. Toivomme vilpittömästi että artikkelimme rohkaisisi mahdollisimman monia myös kokeilemaan näitä todella erilaisia ja ainutlaatuisen tunnelman mukanaan tuovia hotelleja ja majoituspaikkoja.

Emmes Retreat – Alaveteli

Eräs erittäin erikoinen ja todellakin ainutlaatuisen rauhan mukanaan tuova yöpymispaikka on Emmes Retreat Alavetelissä. Siellä nimittäin hoteliyöpyjä pääsee majoittumaan ihan oikeassa puumajassa. Tämä erikoinen ja todellista mielenrauhaa henkivä paikka onkin rakennettu uskomattoman kauniiseen ja rauhalliseen paikkaan.

Upean rauhaisan tunnelman kruunaa vielä mahtava näköala Emmes järvelle. Tämä Emmes Retreat ei ole ihan perinteinen hotelli monessakaan mielessä – sillä paitsi että se on jo majoituspaikkana hyvin erikoinen, niin sen tarkoitus on myös tuoda siellä yöpyjille mielenrauha tullessaan.

Eli Emmes Retreatissa ei sitten ole tarkoituskaan olla keskellä vilskettä ja vilinää, vaan nauttia täysin siemauksin Suomen upeasta luonnosta ja sen mukanaan tuomasta ainutlaatuisesta tunnelmasta ja rauhasta. Puumajoja löytyy yhteensä kuusi kappaletta ja niitä on olemassa erikokoisia ja eri varustuksella.

Leijuva telttamajoitus – Nuuksio

Tämä nyt esiteltäävä on myös todella erikoinen ja jopa ehkä maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen yöpymispaikka, sillä Nuuksiossa löytyy uskomaton puutelttamajoitus mahdollisuus.

Tämä voi äkkiseltään ehkä kuulostaa todella utopistiselle, mutta se on ihan totisinta totta! Nuuksiossa on siis lähdetty kehittelemään tällaista todella upeaa innovaatiota, jossa Tentsile teltat kiristetään puiden väliin ja yöpyjä pääsee nukkumaan upeasti keskellä kauneinta Suomen luontoa, mutta myös samalla ilmassa leijuen.

Tämä leijuva telttamajoitus on myös otettu mielenkiinnolla ja varsin innostuneesti vastaan ja tottahan se on, että se on todella upea tapa päästä nauttimaan ainutlaatuisesta vapauden- ja rauhantunteesta, jossa sekö mielin, sielu kuin ruumiskin lepäävät!

Hotel Kauttua – Eura

Esiitelyssä myös Suomen pikkuruisin hotelli, joka on Hotel Kauttua Eirassa. Tämä Suomen pienimmän hotellin titteliä itsellään pitävä hotelli sijaitsee todella historiallisissa maisemissa, sillä se sijaitsee vanhassa Portinvartijan talossa, aivan Kauttuan ruukin läkellä. Kauttuan ruukki on myös upea kulttuurihistoriallinen kohde, sillä se on ollut toiminnassa yhtäjaksoisesti jo yli 400 vuotta.

Hotel Kauttua tarjoaa siis yöpymismahdollisuuden aina kerrallaan 1- 4 henkilölle ja toiminnassa se on ollut jo muutamien vuosien ajan, eli aina vuodesta 2014 alkaen. Hotel Kauttua on kuitenkin paremminkin luokiteltavissa huoneistohotelliksi, sillä siellä yöpyjillä on mahdollisuus omatoimiseen kokkailuun. Kerrassaan hurmaava yöpymiskohde, jos sattuu Euraan päin olemaan asiaa!

Aurora Dome ja Lasi-iglut

Pakko vielä mainita näiden edellä esiteltyjen lisäksi sellaiset kuin Aurora Dome Muoniossa, sekä Lasi-iglut Levin jylhissä maisemissa. Nämä kummatkin ovat myös sellaisia jotka soveltuvat luonnon rauhaa rakastaville matkailijoille ja Lasi-iglut Levillä pystyvät myös tarjoamaan yöpymismukavuutta hieman vaativampaankin makuun. Niistä nimittäin löytyvät luonnon kauneuden lisäksi myös kaikki mukavuudet.

Seuraavassa osassa keskitymme hotelleihin jotka ovat kuin tehtyjä romanttista viikonloppua varten. Eli aina ei tarvitse romantiikan kaipuussa olevienkaan lähteä kovin kauksi, Suomesta löytyy nimittäin yllättävänkin paljon upeita ja varsin tunnelmallisia hotelleja ja majataloja, joissa voi viettää upeaa laatuaikaa sen oman rakkaan kanssa.

Hotellinetti.fi © 2024
Hotellinetti.fi sivut on tuottanut Wigu.fi