Hotellihuoneen varaaminen luottokortilla

Kuten moni tietää, luottokortti on hyvä olla olemassa esimerkiksi silloin, kun ollaan vuokraamassa autoa, buukkaamassa lentolippuja tai varaamassa hotellihuonetta. Tässä artikkelissa käsittelemme siis tarkemmin sitä, miten hotellihuoneen varaaminen luottokortilla tapahtuu ja mitä kannattaa ottaa huomioon?

Luottokortti ja hotellivaraus

Hotellit hyväksyvät kaikki yleisimmät luottokortit sekä maksuaikakortit, käteisen lisäksi. Tilanteessa jossa huonetta ei ole maksettu ennakkoon, täytyy hotellihuone maksaa joko luottokortilla tai käteisellä paikan päällä.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellit varaavat luottokortilta koko majoituksen arvon, sekä tämän lisäksi yleensä myös katevarauksen erilaisten lisäpalveluiden (kuten minibaari, ravintola tai vaikka spa) käyttämisestä. Ennakkovaraus on yleensä hotellista riippuen 50-150€ yötä kohden.

Vaikka hotellihuoneet varataan yleensä aina luottokortin avulla, niin edelleenkin useimmat hotellit antavat mahdollisuuden myös muihin maksutapoihin. Asiakas voi esimerkiksi niin halutessaan varata hotellihuoneen, mutta maksaa sen vasta hotelliin saapuessaan. Yleensä kuitenkin erilaiset hotelliyöpymisiin littyvät kampanjat ja tarjoukset tulee varata luottokorttia käyttäen.

Koska luottokortit eivät ole saatavilla kaikille, esimerkiksi tilanteessa jossa henkilöltä löytyy merkintä luottotiedoista, on nykyisin onneksi olemassa myös niin sanottuja Prepaid luottokortteja, jotka ovat saatavilla kaikille ja toimivat normaalin luottokortin tavoin.

Mitä tarkoittavat temit varaustakuu ja katevaraus?

Kun varataan hotellihuone luottokortilla, on moni varmasti törmännyt sellaisiin termeihin kuin varaustakuu tai katevaraus. Kummatkin termit on hyvä olla selkeänä mielessä silloin, kun ollaan varaamassa hotellia tai vuokraamassa autoa.

Katevaraus tarkoittaa hotellinvaraamisen yhteydessä sitä, että kun hotellihuone luovutetaan vahingoitumattona, ei katevarausta viedä veloitukseen saakka, vaan se poistetaan kokonaan. Katevaraus on siis ennakkovarmenne, eikä maksutapahtuma. Kannattaa kuitenkin huomioida, että katevarauksessa olevia rahoja ei voi käyttää. Kuten sanottua, jos ja kun esimerkiksi hotellihuone palautetaan takaisin asiallisessa kunnossa, katevaraus poistuu.

Monissa hotelleissa varauksen vahvistamiseen voidaan käyttää jotain kansainvälistä luottokorttia. Kun asiakas tekee varausvahvistuksen, tarkoittaa se sitä, että hotelli pitää huonetta varattuna klo 18 jälkeenkin, ilman että asiakkaan tulee erikseen ilmoittaa myöhäisestä saapumisestaan.

Voidakseen tehdä varausvahvistuksen, hotelli tarvitsee asiakkaalta esimerkiksi seuraavia tietoja, nimi, kortin numero, kortin voimassaoloaika, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Kannattaa myös huomioida, että hotelli voi pyytää edellä mainitiut tiedot kirjallisesti tai suullisesti.

On tärkeää ymmärtää, että jos asiakas jättää saapumatta, on hotellilla oikeus veloittaa korvauksena häneltä yhden vuorokauden hinta veroineen sekä muut mahdolliset varaukseen liittyvät lisäpalvelut.

Onko hotellihuoneen varaaminen luottokortilla turvallista?

Kyllä on. Hotellien varausjärjestelmät on suojattu aina asianmukaisia suojausmenetelmiä käyttäen. Jos hotellia varataan jonkun varaussivuston kautta, tulee kuitenkin käyttää maalaisjärkeä ja varmistaa ensin että sivusto on asianmukainen toimija, joka huolehtii hyvin myös korttimaksujen suojauksesta.

Hotellinetti.fi © 2024
Hotellinetti.fi sivut on tuottanut Wigu.fi