Sokos Hotel Presidentti

Nyt esittelyssä legendaarinen ja kaikkien tuntema Sokos Hotel President Helsingin ydinkeskustassa. Kyseinen hotelli onkin kaikille tuttu itse rakennuksena, mutta luonnollisesti myös hotellina. Tällä kyseisellä hotellilla on sekä mielenkiintoinen historia, mutta sen nykytilannekin on todellakin tarkemman esittelyn arvoinen. Ehdottomasti yksi Helsingin upeimpia hotelleja, joka on ilahduttanut matkailijoita jo vuosien ajan!

Hotel Presidentin mielenkiintoinen historia

Vaikka Hotel President on monille tuttu, niin kuinka moni tietää että mistä syystä Hotel President alunperin sai alkunsa?

Kyseisen hotellin tarinahan on sellainen, että kun vuonna 1980 Moskovassa järjestettiin olympialaiset ja luonnollisesti tapahtumana tämä oli aivan huikea ja ennen näkemättömän suuri, niin näiden olympialaisten vieraita odotettiin majoittumaan aina Helsinkiin saakka.

Kuitenkin vuonna 1980 Helsingin hotellitarjonta oli vielä hyvin erilaista mitä se on nykyään ja siitä ei vielä kansainvälisille vieraille juurikaan valinnanvaraa löytynyt. Tästä syystä heille haluttiinkin rakentaa kansainvälistä tasoa oleva hotelli, joka täyttäisi myös hieman vaativamman matkustajan toiveet. Tämä hotelli oli siis Hotel President ja se olikin suorastaan erikoisen upea omana aikanaan, sisältäen todella paljon erilaisia ennen näkemättömiä uusia sisustusratkaisuja kuin myös palvelujakin joita ei aiemmin oltu suomen hotelleissa nähty.

Tämä upea ja jo historialliseksikin luokiteltava hotelli aloitti siis toimintansa alun perin vuonna 1980 ja tarkemmin sanottuna 11.syyskuuta tuona kyseisenä vuonna. Silloin Suomen presidenttinä toimi itse Urho Kekkonen ja hän yhdessä Mauno Koiviston kanssa sitten myös vihki tämän maineikkaan hotellin käyttöön. Hotel President onkin historiansa aikana nähnyt paljon eri vierailijoita, mutta myös muutaman suuren remontin, joista viimeisin niistä on ollut käynnissä nyt vuosien 2016 – 2018 aikana. Viimeisimmän uudistuksen on suunnitellut suomalainen suunnittelija Paola Suhonen, joka tunnetaan tyylikkään skandinaavisesta tyylistään.

Hotel President koki upean uudistuksen!

Koska nykyiset hotelli yöpyjät kaipaavat omalta hotelli elämykseltään varsin erilaisia asioita kuin ihmiset 1980 ja 1990-luvuilla, täytyy myös laadukkaan hotellin pystyä vastaamaan näihin nykyisin varsin vaativiinkin odotuksiin. Tämä onkin yksi syy miksi Hotel President on nyt sitten käymässä läpi tätä suurta remonttia ja voisikin sanoa että se alkaakin olla oikeastaan jo kokonaisuudessaan valmis. Tämä uusi ilme tuo Hotel Presidentiin paljon aitoja materiaaleja, sekä suomalaiseen perinnemaailmaan kuuluvia esineitä, kuten esimerkiksi erilaisia ryijyjä – jotka kuitenkin nyt on muokattu nykyaikaan ja makuun sopiviksi.

Hotel Presidentin aulassa pääsee myös remontin jälkeen ihastelemaan upeaa raakapuun ja kuparin yhdistelmää, joka avautuukin varsin valloittavalla tavalla kokouskerrokseen johtavalle catwalkille. Eikä Hotel President ole suinkaan unohtanut upeaa historiansa, vaan esimerkiksi juuri sen kokouskerroksessa näkyy vahvasti suomalaisten päämiesten vaikutus ja ensisijaisesti Urho Kekkosen vahva persoona hallitsee tilaa vahvasti, mutta tyylikkäästi.

Kokonaisuudessaan Hotel President sisältää 494 hotellihuonetta ja tämä nyt käynnissä oleva – tai jo oikeastaan valmistunut peruskorjaus muuntaakin jokaisen noista huoneista miellytttäväksi ja ylelliseksi hotelliasiakkaan yöpyä. Huoneiden lisäksi uudistetaan myös kaikki Hotel Presidentin kerroskäytävät, auditorio, aula- ja kokoustilat sekä luonnollisesti myös hotellissa sijaitsevat ruokaravintolat. Koska tämä varsin laaja muutostyö on tehty veiheittain, ovat asiakkaat pystyneet koko remontin ajan myös yöpymään Hotel Presidentissä.

Hotel President sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa

Hotel President siis sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, vain kivenheiton päässä Kampin kauppakeskuksesta. Myös eduskuntatalo on aivan nurkan takana. Sokos Hotels President kuuluu Suomen yhteen suurimmista hotelliketjuista, eli Sokos Hotelleihin, joilla onkin kaiken kaikkiaan yli 50 hotellia niin Suomessa, Tallinnassa kuin Pietarissakin.

Kaikki Sokos Hotellit sijaitsevat upeilla aitiopaikoilla aivan kaupunkien ydinkeskustoissa ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Sokos Hotellit ovat tunnettuja paitsi upeasta hotelli yöpyjä kokemuksestaan, niin myös siitä että niissä voi hyvin ja helposti järjestää erilaisia kokouksia, konferensseja kuin myös erilaiset ravintolapalvelutkin ovat upeasti aina saatavilla.

Upeat kokoustilat sopivat moneen tarkoitukseen

Hotel Presidentissä on myös olemassa tosiaan ruokaravintoloita, kuin myös yökerhokin ja siellä pääseekin nauttimaan maukkaasta ja laadukkaasta menusta, kuin myös yökerhon puolella upeista esiintyjistä. Hotel Presidentin erilaisia kokoustiloja ovat esimerkiksi:

 • Carl Gustaf-kokoustila
 • Auditorio 370 henkilölle (toimii myös upeana elokuvateatterina)
 • Kokoustila- Juho 10 henkilölle
 • Kokoustila Juho-Kusti 40 henkilölle
 • Kokoustila Kaleva 72 henkilölle
 • Kokoustila Kaarlo 72 henkilölle
 • Kokoustila Kristian 60 henkilölle
 • Kokoustila Kusti 30 henkilölle
 • Kokoustila Kultaranta 12 henkilölle
 • Kokoustila Kyösti 12 henkilölle
 • Kokoustila Pekka 8 henkilölle
 • Kokoustila Lauri 60 henkilölle
 • Kokoustila Risto 24 henkilölle
 • Kokoustila Ukko 8 henkilölle
 • Kokoustila Urho 50 henkilölle
 • Kokoustila Ukko-Pekka 20 henkilölle
 • Presidentti-sali 300 henkilölle
 • Sylvi-sali 100 henkilölle

Tutustu myös Bistro Manuun!

Hotel Presidentin upea Bistro Manu on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka, sillä siellä yhdistyvät upea ammattitaito, huikea palvelu ja unohtumattomat maut upeaksi kokonaisuudeksi. Maukkaan ruuan lisäksi Bistro Manu tarjoilee myös upeita pienpanimotuotteita, joiden maistelemiseen voi varata vaikka illan yhdessä ystäväporukan kanssa.

Kaiken kaikkiaan Hotel President on upea ja ainutlaatuinen hotelli, jonka mielenkiintoinen historia ja upeasti toteuttu nykyisyys varmasti hurmaavat hotelliyöpyjän joka haluaa nauttia laadukkaasta hotellikokemuksesta aivan Helsingin paraatipaikalla!

Hotellinetti.fi © 2024
Hotellinetti.fi sivut on tuottanut Wigu.fi